Hva skjedde under UFC 168

Chris Weidman vs Anderson Silva 2

Chris Weidman ser til Anderson Silva etter det fatale leggbruddet.

Dette var en fight som alle som følger MMA-sporten har ventet på i lang tid. Det hele endte i 2. runde når Anderson Silva dro på med et spark mot beinet til Weidman, Weidman løften sin fot slik at leggen til Silva traff på innsiden av kneet til Weidman. Det neste vi ser er at Anderson Silva skriker av full kraft og legger seg ned på bakken. Anderson Silva brakk leggen, og det var veldig forstyrrende bilder å se i repetisjoner i slowmotion. Leggen til Silva fikk en vinkel som viste at begge leggbeina knakk helt av. Det var veldig ubehagelig å se, og har du ikke sett det så ikke bry deg med å se det heller. Det var en helt forferdelig skade. Mange kommer nok til å snu seg vekk hvis de ser denne fighten i reprise. Det er grunn til å tro at karrieren til Anderson Silva er definitivt over nå.

Det som skjedde opptil den fatale skaden, var i bunn og grunn at Chris Weidman hadde god kontroll. Weidman klarte nesten å slå ut Silva i 1. runde, men Anderson overlevde såvidt. Weidamn var klart beste fighter i denne fighten er absolutt den verdige UFC mesteren.

Ronda Rousey vs Miesha Tate 2

Her ser vi at Ronda Rousey ikke vil ta Miesha Tate i hånden etter at hun hadde vunnet. Bilde er fra bleacherreport.com

Ronda Rousey vs Miesha Tate 2 endte med seier til Ronda Rousey med armbar submission. Ronda Rousey har vunnet alle sine fighter med armbar submission i første runde, men denne gangen vant hun først i 3. runde. Det var en utrolig spennende fight, mye action frem og tilbake. Det var mange submission forsøk og mange avvergelser fra submission. Dette ble kåret til fight of the night. Det var trist med denne kampen er at Ronda Rousey ikke ville ta Miesha Tate i hånden da Miesha strakte ut hånden og ville gratulere henne med seieren. Publikum buet på vinneren Ronda Rousey som stod på sitt og nektet å ta Miesha i hånden etter kampen. Dette er svært uvanlig oppførsel i MMA-sporten, når en fight er over, så er det aller mest vanlig og vise sin respekt ovenfor hverandre og takke for fighten. Ronda Rousey er ikke som andre idrettutøvere, hun er langsint og har i lang tid vært veldig tydelig på at hun ikke liker Miesha Tate. En kunne kanskje forvente at en bedre sportsånd fra en tidligere oplympisk deltaker i Judo. Hvordan Ronda Rouseys populæritet vil bli i fremtiden er uvisst, men det er mye som tyder på at hun kommer fremdeles til å bli en stor stjerne. I løpet av 2013 har MMA-sporten mistet de kanskje 2 største utøverene i George St-Pierre og Anderson Silva, så en skal ikke se bort i fra at Ronda Rousey kommer til å bli den største stjernen innen for UFC i 2014.

Her kan du se UFC 168 prelims live

20131228-204919.jpg

I natt norsk tid, fra kl.04.00 begynner hovedkampene i UFC 168 fra Las Vegas, Nevada.

Main Event

Hoved fighten er Chris Weidman fra New York Long Island mot brasilianske Anderson Silva. Anderson Silva er regnet blant de fleste fans og eksperter i MMA-sporten til å være den beste fighteren som verden har sett. Da Chris Weidman slo knock out på Anderson Silva tidligere i høst, da var de fleste som følger sporten i sjokk. Vi var i sjokk litt fordi Anderson har vært så suveren i mange mange år, og fordi det hele endte på en merkelig måte. Anderson Silva såg ut til å bare leke og tulle i oktagonet, at han rett og slett ikke tok fighten seriøst. Weidman benyttet dermed sjangsen til å angripe med mange slag, og en venstre hook trakk Anderson Silvas kinn. Anderson Silva ble rystet kraftig umiddelkbert, vi kunne se i øynene til Silva i slow motion bildene at Silva mistet bevisstheten før han traff bakken. Weidman styrtet etter Silva ned på bakken og fikk inn ett eller 2 ekstra slag før dommeren rakk og gripe inn å stanse kampen. De var så mange rundt oktagonet som bare stod å gapte og kunne ikke helt tro hva de nettopp hadde vært vitne til.

Nå i natt norsk tid er det altså omkamp, rematch mellom disse to. Det som gjør dette til en veldig spesiell kamp er at det er ingen som MMA-eksperter som aner utfallet av denne fighten. Vanligvis når to MMA-fightere møtes i oktagonet, så har en alltid idé om hvordan fight vil bli. Blir fighten stående, på bakken osv. Denne gangen aner vi ikke. Det vi vet at Anderson dummet seg regelrett ut i forrige fight, da han danset rundt og oppførte seg regelrett som en tulling og fikk svi for dette, med å bli knocket ut for føste gang i sin karriere. Weidman vet vi er en svært talentfull fighter, og har stanset alle fightere han har møtt. Det er fremdeles mange som ikke vet om Weidman faktisk er en bedre fighter enn Anderson Silva. Det er mange som ikke er overbevist, og dette er mest pga av at Silva hadde en svært merkelig og dumdristig opptreden i den første kampen. Mange spekulerer i at denne gangen vil en helt annen Anderson Silva vise seg frem. En må også legge merke til at før første fight hadde Chris Weidman en forferdelig dårlig oppladning. Han hadde nylig hatt en albue- og en skulderoperasjon, og han ble rammet av orkan Sandy som ødelagte huset han bodde i. Det var mange faktorer som gjorde at han ikke fikk forbredt seg optimalt til den første fighten. Nå rapporteres det at Chris Weidman har hatt en perfekt treningsleir (Training Camp), og bedre enn noensinne. Chris Weidman virker å ha svært høy selvtillit og er veldig sikkert på at han skal vinne igjen over Anderson Silva. Weidman sier selv: «it is my time now». Silva er en utrolig spektakulær fighter, som en aldri vet hvordan vil opptre i en fight. Han er den største fighteren gjennom tidene, og er favoritt hos gambling selskapene.

Dette blir en ufattelig spennende fight, som vil bli husket lenge. Hvem vinner? umulig å si, det vi kan si er at det blir mest sannsynlig ikke uavgjort (draw).

UFC 168: Weigh-in Highlights